Mødet med Nepal og Danmark (Kulturlivet i Kathmandu) (København)

tirsdag, d. 15. marts 2022 - kl. 19:30

v/ Christine Ohm Cleaver og Sajan Bade;

På denne aften i Cafe Globen skal vi høre om en danskers oplevelser og erfaringer i Nepal, og viseversa en nepalesers oplevelser og indtryk af at leve i Danmark.


Christine Cleaver fortæller om sit møde med Nepal og et spændende musikprojekt, som hun fik op at stå på Kathmandu Jazz Conservatory. Sajan Bade fra Bhaktapur har boet fire år i Danmark og vil fortælle om, hvordan han kom til Danmark, og hvordan det opleves som nepaleser at være bosiddende i Danmark.

Christine Ohm Cleaver fortæller om sit spændende musik-og undervisningsprojekt i Kathmandu.
I 2018 rejste Christine til Nepal på yoga kursus, og da det var fuldført var hun ikke i tvivl om, at hun langt fra var færdig med Nepal. Med sin store interesse for musik, socialt engagement og forretning fandt hun ud af, at der var potentiale for at udvikle et undervisningsprojekt inden for netop disse emner for musikere i det lokale musikmiljø.

I 2019 tog Christine så tilbage til Nepal og fik kontakt til lokale musikere og iværksættere i Kathmandu. Den ene gode idé tog den næste, og Christine fik etableret et formelt samarbejde med Kathmandu Jazz Conservatory om at udvikle et undervisningsforløb i såkaldt Music Management for konservatoriets jazz-diplomstuderende.


Projektet kører nu på andet år med det formål at klæde de studerende på med værktøjer, viden og kompetencer til både at udvikle deres egen karriere på organiseret og professionel vis, og være med til at bane vejen for en mere progressiv og inkluderende lokal musikbranche.

På denne aften på Cafe Globen skal vi høre om Christines spændende oplevelser og erfaringer fra Nepal, og om hvordan hendes samarbejde med Kathmandu Jazz Conservatory har taget form og har udviklet sig.
Sajan vil berette om, hvordan han i dag oplever det danske samfund og den danske kultur og om de forskelle til Nepal, der har gjort størst indtryk. Sajan vil også fortælle om de mange hverdagsoplevelser, som han har haft i Danmark, og hvad det har betydet for ham. Men også om de afsavn og længsler det medfører, når man som nepaleser ikke bor i sit hjemland Nepal. Sajan har, ligesom Christine, også stor interesse for musik og spiller guitar.