Når kvinder ser rødt – Kom med til Teej Festival i Nepal – verdens største kvindefest

torsdag, d. 9. juni 2022 – kl. 19:00

Teej-festival i Nepal

Når det er monsuntid i Nepal, betyder det ikke bare, at himlen åbner sine sluser, men også en masse farvestrålende festivaler. Og af alle festivalerne er Teej måske den største.

En festival baseret på ældgammel tradition og mytologi, der den dag i dag fejres af kvinder over hele Nepal. At deltage i Teej er som at svømme i et overvældede hav af rødt. Som at træde ind i en verden, der lignede den berømte “østlige basar” beskrevet i fortællinger som ‘Marco Polos Rejser’ og ‘Ali Baba og de fyrretyve Røvere’.


Det er et vanvittigt bombardement af alle ens sanser, og der er farver i alle nuancer, men med rød som den primære farve. Der er en sød duft af røgelse, der kilder mine næsebor. Et par enkelte geder har også forvildet sig ind i midten af festivitasen. Der er kvinder så langt øjet rækker. Alle venter tålmodigt på at komme ind i templet, mange har ventet her i timevis.


Det er intet mindre end en gigantisk kvindefest. Det er helt umuligt ikke at blive ramt af den dybe følelse af søstersolidaritet og blive smittet af den hjertelighed og glæde, disse kvinder udstråler med deres sang og dans.