Netla Semiario Permanente

onsdag, d. 13. oktober 2021 - kl. 19:00

Vi får besøg af de to journalister Lasse Yde Hegnet og Nemo Hensing, der nylig har oprettet podcasten ”Det Andet Amerika”.
De vil tale om aktuelle emner i Latinamerika. Ligesom os i Netla nyder de begge stor passion og interesse for Latinamerika, med fokus på menneskerne, der bor netop der, hvor begivenhederne finder sted.


Deres ide til podcasten startede med en undren. En undren over at henvendelser til andre etablerede medier om Latinamerika alt for ofte blev besvaret med et… “det er ikke særligt interessant!”. Det svar ville de ikke lade sig nøje med. Under deres søgen efter danske medier, der seriøst havde fokus på Latinamerika, opdagede de, at et sådan medie stort set ikke fandtes…..

Efter at have boet i henholdsvis Cuba og Argentina, havde både Lasse og Nemo en fornemmelse af, at Latinamerika rørte ved noget dybere i dem selv. Derfor skabte de sammen podcasten ”Det Andet Amerika”, der sender, og allerede har sendt, een udsendelse om måneden begyndende i 2020. Følg med på Netlas hjemmeside og Facebook, hvor vi annoncerer, hvilket aktuelt emne, der sættes fokus på den 13. oktober.

Vil Honduras eksistere i 2050?

Det er spørgsmålet, Det Andet Amerika tager udgangspunkt i, når værterne Lasse Hegnet og Nemo Hensing dykker ned i det arrangerede ægteskab mellem narkokarteller og frihandelszoner, der snart skal stå i Honduras. For hvad betyder det for et samfund, når præsidenten selv er kartelboss og vil indføre frihandel som den nye statsreligion? Og er det, vi ser, nærmest et moderne svar på piraternes frihavne i Caribien eller en vækststrategi i forfordelte lande verden over?

Tag med på et tax-free venture mod Honduras og øen Roatan, hvor verden er mere skæv, end den er rund. Undervejs stiller vi skarpt på det uforløste relationer, frihandlen har til vores egen vækst og velfærd – og udfordrer nye og gamle fortællinger om, hvad Latinamerika er og kan være.

Link: ‎Det Andet Amerika on Apple Podcasts