Netla – Seminarium Permanente: Cykelkulturen i Colombia

onsdag, d. 14. september 2022 - kl. 18:30

Netla præsenterer efterårets første Seminarium Permanente. Emnet handler om cykelkulturen i Colombia, ved freelancejournalist & mediekommentator indenfor cykelsporten, tidligere professionel cykelrytter Anders Mielke.


 

Cykling er de intellektuelles sport, siges det. Om det er sandt må være op til den enkelte, men folk som Jørgen Leth har været med til at give sporten en særstatus i Danmark.

 

Det har den også i Colombia. Et land med en enorm cykelkultur – og en historie med mange af de største ryttere, som samme Jørgen Leth i øvrigt er meget begejstret for.

 

Lucho Herrera, Nairo Quintana og Egan Bernal, som vandt Touren Tour de France i 2019, er kun toppen af isbjerget.

 

NETLA har valgt undtagelsesvist at sætte sport på dagsordenen, da vi finder den colombianske cykelkultur dybt fascinerende, også som et billede af landet og den nationale kultur og passion.

 

Vi har allieret os med Anders Mielke, tidligere toprytter, som har startet den succesfulde podcast ‘Forhjulslir.’ Anders har boet i Colombia, hvor han har været en del af et elite-cykelmiljø. Han elskede det og har stadig kontakt til mange elitecykelryttere i landet. Desuden er han cykelkommentator på Eurosport.

 

Anders Mielke vil fortælle om cykelkulturen og historien i Colombia, og der vil blive mulighed for at stille spørgsmål under endnu en hyggelig seance i selskab med NETLA.