Pacific Crest Trail: 4.265 kilometer tilbage til mig selv

torsdag, d. 12. september 2019 - kl. 19:00

Da Gitte Holtze besluttede at gå fra Mexico til Canada, var hun et sort sted i sit liv. Hun var nogle år forinden blevet skilt, hendes far var død, hun havde mistet sit drømmejob og med det den identitet, hun havde lagt i det, og så havde hun det sidste år været fanget i et giftigt forhold til en mand, der havde slået buler i hendes selvværd.


Hun ville gå de 4.265 kilometer gennem den amerikanske vildmark, fordi det for hende stod som det ultimative vandrelivseventyr, men især fordi hun havde brug for at gøre noget, der lå langt udenfor hendes komfortzone for at forsøge at genvinde den selvrespekt og glæde ved livet, der var blevet væk for hende.

I foredraget fortæller Gitte om turen gennem brændende ørken og over høje bjerge og vilde floder, om uventede og uforglemmelige oplevelser, om møder med vilde dyr, stor natur og fantastiske mennesker, om at være evigt beskidt, sulten og tørstig, om at blaffe, om at sove i telt alene i skoven og om at gå op til 50 kilometer om dagen.

Men hun fortæller især om at lære at slippe behovet for kontrol, at klare udfordringer, man ikke tror, man kan, at indse, hvad der i virkeligheden betyder noget, og om hvordan det at gå alene i fem måneder gennem vild natur ryster sorg, usikkerhed og modløshed væk og bliver erstattet af glæden ved det simple liv væk fra den fortravlede civilisation og troen på, at alting løser sig.

Efter foredraget er der mulighed for at købe et eksemplar af Gitte Holtzes bog “Jeg lever” om hendes tur og udvikling undervejs. Den koster normalt 249 kr, men sælges her for 225 kr., og Gitte signerer den gerne.

Tilmelding ikke nødvendig, men da der er et begrænset antal pladser tilrådes det at komme i god tid.