Senegal live. Alternative oplevelser i Vestafrika

onsdag, d. 6. oktober 2021 – kl. 19:00

Af DBK medlem Erik Pontoppidan:
Efter at have kendt hinanden i to år blev jeg den 24. december 2020 gift med en pige fra Senegal, og i marts 2021 købte vi en stor grund tæt på Atlanterhavet. Foreløbig har vi fået ryddet grunden, gravet en brønd og bygget et hus, og på sigt er det planen, at vi vil åbne et lille Bed and Breakfaststed for turister, som prioriterer naturen og den lokale kultur højere end barer, diskoteker og swimmingpools. Kom og hør om mine oplevelser i Senegal, om et par fra to enormt forskellige kulturer, der beslutter at gifte sig, og om, hvorfor jeg har taget den beslutning.

Det er vistnok Troels Kløvedal der et sted har skrevet, at ”livet kan leves på mange måder”. Man siger jo, at en spændende rejse er en rejse, hvor man oplever noget helt uventet, og det kom i hvert
fald til at holde stik.

I januar 2019 rejste jeg en måned til en landsby i Senegal. Udover at flygte fra den kolde og mørke danske vinter trængte jeg på det tidspunkt til socialt samvær med interessante mennesker, og jeg havde hørt, at en ældre dansk kvinde i mange år havde drevet et sted i landsbyen Abene i det sydlige Senegal med en meget social profil.

Turen bød mildt sagt på meget alternative og uventede oplevelser. Efter et par uger bad stedets indehaver Mette mig om at flytte, fordi hun ikke brød sig om mig. Og selv om jeg havde forudbetalt en måneds ophold, nægtede hun at refundere betalingen for de sidste to uger.

Så de sidste to uger boede jeg i en hytte i en dejlig strand-resort lige ud til en perfekt sandstrand, og her mødte jeg chefkokken på stedet, som jeg nu er blevet gift med. Noget, jeg ikke i min vildeste fantasi havde forestillet mig. Siden vores første møde i 2019 har jeg besøgt Senegal tre gange (sidste gang i juli 2021), og jeg regner med at tage derned igen 2-3 måneder i vinteren 2021-22.

Vores grund og vores hus ligger meget naturskønt, cirka 400 meter fra en perfekt sandstrand ved Atlanterhavet, hvor der er større chance for at møde en ko end en turist.