Silkevejen – fra Xian til Samarkand – Panorama Travel v/Søren Bonde

torsdag, d. 27. februar 2020 - kl. 19:30

Vi følger karavanernes spor på denne unikke rejse til Kina, Kirgisistan og Usbekistan langs den ældgamle Silkevej. En rejse, der på Silkevejens storhedstid varede mange måneder, kan nu opleves på bare tre uger. Ved at gennemføre størstedelen af rejsen med bus og tog fremfor fly, bevares ånden fra karavanernes tid, når de møjsommeligt slæbte sig over store strækninger. Rejsen er spækket med smukke landskaber og seværdigheder i verdensklasse – kort sagt det bedst af Silkevejen på en og samme rejse!
Ligesom de kinesiske købmænd på Han-dynastiets tid begynder vi vores i Xian og ser den imponerende terrakottahær. Herfra drager vi vestpå gennem nogle af Kinas mere ukendte egne. I Danxia National Geological Park rejser surrealistiske farvestrålende bjerge sig som et malerisk underværk formet af naturen selv. Dunhuang har fra tidernes morgen været porten til det fjerne Vestkina. Her ser vi de verdensberømte og velbevarede Buddhahuler, og i Turpanoasen slapper vi af i Druedalen. Den legendariske silkevejsby, Kashgar, er et andet højdepunkt på rejsen. Det er uigurernes land, og i århundreder har mange folkeslag mødtes her på det berømte søndagsmarked og handlet alt fra silke til kvæg. Det er et sandt mekka for shoppere, fotografer og for at opleve et meget broget folkeliv.
 
Vi forcerer det høje Torugart-pas (3752 m) og krydser grænsen til Kirgisistan. Det er stadig nomadernes land. De lever i pagt med naturen og årstidernes skiften. Deres jurter skyder op som hvide paddehatte i det smukke, grønne bakkelandskab, hvor heste og får går frit omkring. Her er fred og ro.
 
I ørkenlandet Usbekistan har Samarkand og Bukhara tiltrukket rejsende i århundreder med sine farverige basarer. Her mættes alle sanser; duftende krydderier, brægende æsler, kulørte dragter. Usbekistan havde sin storhedstid under Emir Timur (1336- 1405) og hans efterkommere. Imponerende monumenter blev rejst som symbol på deres magt og med persisk kunst og arkitektur som forbillede. Men også 70 år under sovjetstyret har sat sit præg.
Velkommen på en meget anderledes ferie og et vaskeægte eventyr på Silkevejens smukkeste strækninger!
Om foredragsholderen: Søren Bonde er partner i Panorama Travel. Han har fulgt Silkevejen i Kina og Centralasien på kryds og tværs siden 1995. Han underviser fra tid til anden om Silkevejen på Folkeuniversiteterne i Kolding, Odense og København.
 
Læs mere om rejsen: her
 
Tilmelding er påkrævet til: kontakt@panoramatravel.dk