Smilets ambassadør

tirsdag, d. 23. april 2019 - kl. 19:00

Med eventyrer, forfatter, tryllekunstner og samfundsdebattør på TV2-Østjylland. Jesper Grønkjær har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjerneste afkroge, for at vise at smilet er det sprog vi alle taler.

Han har en særlig evne til at få folk til at åbne sig op. Han mødes med narkomaner, præster, politikere, kræftpatienter og mange andre. Hør blandt andet om hans møde med den frygtede kvindelige massemorder “Hun-Djævelen”, med 400 liv på samvittigheden.


Jesper balancerer skarpt mellem humor og seriøsitet i sit møde med fremmede mennesker. Det bliver hver gang til hjertevarme samtaler, som han efterfølgende videregiver i sine bøger, foredrag og tv-dokumentarer.

I 25 år har han rejst verden rundt og samlet personlige beretninger. Han har besøgt indianere, munke, kannibaler, gangstere og beduiner. Han er optaget i “De Berejstes Klub” og ”Eventyrernes Klub”.

Jesper ved hvad der sker, når man møder verden med smil, fremfor med skepsis. Han bliver kaldt Smilets Ambassadør og når du har hørt hans foredrag, så vil du vide hvorfor!

I sin nye bog, tager Jesper læserne med på en absurd rejse til Nordkorea. Fortællingen er en kombination af min egen rejse bag de lukkede grænser, hvor han konstant blev mandsopdækket af to vagter og hvor han ikke måtte tale med lokalbefolkningen. Men bogen er også en unik førstehåndsberetning, da Jesper efterfølgende er rejst verden rundt for at finde de nordkoreanske afhoppere, der nu lever under skjulte identiteter. Som den første danske forfatter kan han dermed videreformidle unikke fortællinger fra afhopperne selv. Det er tankevækkende beretninger om den uigenkaldelige flugt, menneskehandel, mord, tvangsægteskaber, hungersnød, tvungen prostitution, vanskeligheder ved frihed når man møder den for første gang i sit liv, samt bristede drømme.

Bogen giver indsigt i politikken og konflikten der har skabt en international uløselig knude – men sætter også fokus på Danmarks rolle deri.

“Frihed fra himlen” lanceres denne aften og kan købes 7 dage inden handlen starter i butikkerne.
Tilmelding ikke nødvendig, men kom gerne i god tid, da der kun er et begrænset antal pladser.