Arrangementer

tirsdag, d. 24. maj 2022 – kl. 19:00

Af DBK medlem Søren Fodgaard:


Savner du et eksotisk rejsemål for sommeren? Så kig på den sydlige halvkugle hvor vejret er behageligt i vores sommer. Réunion byder på et vildt landskab med stejle skrænter, månelandskaber og en vulkan som med få års mellemrum er i udbrud. Mauritius er et mere klassisk tropisk rejsemål med badestrande, men også med mulighed for anderledes oplevelser.


De to øer i Det Indiske Ocean er et godt valg i vores sommer. Temperaturen er behagelig, det regner meget lidt, og der er ret få skyer så man kan nyde landskabet på især Réunion. Og så er det ovenikøbet lavsæson for turisme. Begge steder er nu åbne for turister med vaccinepas.


Man er ikke i tvivl om at Réunion er en vulkanø. Den nordlige halvdel består af en stor caldera (sammensunken vulkan), som er opdelt i tre mindre calderaer. Siderne står helt lodrette uden vegetation og midt i det hele har man øens højeste punkt som har verdensrekord i nedbør. Den sydlige del består af en vulkan som med års mellemrum er aktiv og er i stand til at lukke øens hovedvej langs vandet – og når lavaen er kølet af kan man genskabe vejen. Mellem de to dele er der et vildt landskab med 500 meters højdeforskelle inden for korte afstande. Man bør leje en bil til det meste af opholdet for at se landskabet.


Réunion er absolut ikke et sted for badeferier – det behov kan man få opfyldt i Mauritius. Landet er kendt for godt tyve luksusresorts ud til smukke strande, men der er også mange billigere hoteller og bed and breakfasts. Landet har flere interessante seværdigheder, bl.a. hovedstaden Port Louis og flere flotte landskaber, men det mest spændende er øen Rodrigues der ligger en times flyvning fra hovedøen. Her er tempoet mindre hektisk, man kan følge med i befolkningens dagligdag og nyde de flotte udsigter.