Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Sudan, Sydsudan og CAR

onsdag, d. 1. september 2021 - kl. 19:00

Af DBK medlem Mette Ehlers:

Foredraget beskriver indtrykkene fra en rejse til de tre lande i maj 2021.

På kamelryg mellem pyramider i Sudan. De nubiske pyramider med hieroglyffer. Forsøger på at forstå Sudan som et arabisk afrikansk land mellem ørkenen og havet og tilmed der hvor den Blå og den Hvide Nil mødes.

På besøg hos Mundari sammen i Sydsudan. Fra teltlejr ved floden fulgtes stammens liv gennem tre dage. Samtalerne med menneskene om mænd og kvinder, kvæg, job, bolig, sundhed,

Børn og sprog gav et indblik i deres verden. En udfordring fra andre globetrottere betød Mette vaskede hår i ko-pis / urinen fra deres hvide kvæg. Det gør det lokale mænd og får dermed en særlig gul hårfarve. Man kan også smøre sig godt ind i asken fra bålene som stammen, hvilket er en god idé selv om brændet er tørret kolort, for de holder myggene og tse-tse fluerne på afstand. Broen var skyllet væk, så det var nødvendigt at vade over floden for at besøge stammen hver gang og være med når kvæget blev sendt på græs ved solopgang etc.

Efter en runde med praktiske udfordringer, flyskift pga motorproblemer mm så lykkedes det også at ankomme til Bangui i den Centralafrikanske Republik. Her er russiske lejesoldater blandet med de lokale og FN tropper i CAT.
I løbet af det seneste år har mange lande i Afrika været til at rejse i, hvis man testede inden ankomst. Mette har rejst i 17 lande i Afrika i løbet af det sidste år. Det holder hun et særskilt foredrag om.

Få inspiration og praktiske råd til selv at komme dertil nu. Der er garanti for gode rejsehistorier, billeder, masser af nysgerrighed på og kærlighed til lande, mennesker og natur, samt lidt om hvordan det kan lade sig gøre stadig at rejse eller komme igang igen med dette kontinent.

Mette Ehlers Mikkelsen er Danmarks mest berejste kvinde iflg. De Berejstes Klub. Hun har rejst i 170/195 lande og arbejdet / studeret i 7 lande i sammenlagt 8 år. Hun rejser helst med sine tre store børn, og med kæresten der også er med i DBK, og ellers gerne både selv og med andre internationale erfarne rejsende. Rejsen her var sammen med en lille gruppe internationale globetrottere, som hun holder særlig af at rejse med. Hun blander gerne forretning som bestyrelsesmedlem af virksomheder der arbejder internationalt og digitalt med rejselivet, og skriver gerne om sine rejser feks på www.expandingourhorizon.net , Instagram ExpandingOurHorizon og i bogen Kronisk Rejsefeber. Mette er bla interviewet om sine rejser af Www.everycountryintheworld.com af Henrik Jeppesen og på UTube af EveryPassportStamp af Stephan Krasowski / RapidTraveler, der begge har besøgt alle verdens lande. Engang imellem holder hun også foredrag om sine rejser, som her på Globen og i bla erhvervsnetværk.