Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Sudan

tirsdag, d. 13. oktober 2020 - kl. 19:00

Sudan er en fryd, farverigt og eventyrligt! Men lidt beklemt var jeg da, den nytårsaften alene på skibet fra Aswan med vage forestillinger om, hvad der var i vente i “Ondskabens akse”, størstedelen af landet var nemlig “udenfor guidebøgerne”.Jeg kom heldigvis godt over Lake Nasser og følte mig hurtigt hjemme blandt en utrolig afslappet befolkning, og det var bestemt ikke kedeligt.
Først rejsen gennem nubiernes truede land, faraoernes Øvre Ægypten omkring Nilen, og senere ved Rødehavskysten og sydpå til de smukkeste bjerge og stammeområdet nær den etiopiske grænse. På “hjemvejen” ligger den fascinerende hovedstad Khartoum/Omdurman, med en omtumlet historie tæt knyttet til udforskningen af Den hvide Nil. Og hvor jeg for første gang i mit rejseliv blev overfaldet! Noget for enhver smag:-)