Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Vandretur på Vestbredden

torsdag, d. 23. januar 2020 - kl. 19:00

Antropolog Ivan Bæhr viser billeder og fortæller om oplevelser og indtryk fra en vandretur på Vestbredden i 2018.

Turen var arrangeret af Folkekirkens Nødhjælp og deres palæstinensiske samarbejdspartner Masar Ibrahim al Khalil.

Turen gik ad vandreruten af samme navn, som går fra den nordlige del af Vestbredden nær byen Jenin til byen Hebron i syd gennem smukke landskaber, historiske steder, vandring gennem ørken, møde med beduiner og især oplevelsen af den palæstinensiske gæstfrihed og dybe indtryk af livet under Israelsk besættelse.

Med billedforedrag vil Ivan fortælle om oplevelser fra den 11 dage lange vandretur i et miljø, som ellers kan være vanskeligt at komme tæt på. Gennem foredraget sætter Ivan palæstinensernes situation i en historisk sammenhæng.