Vintereventyr down under. Med tog fra Perth til Sydney, jul og nytår i Sydneys højsommer og rundtur og trekking i New Zealand

torsdag, d. 19. november 2020 - kl. 19:00

Af DBK medlem Erik Pontoppidan: Kom og hør om min rejse med The Great Indian Pacific Railway i december 2015 fra Perth til Sydney – den mest lukuriøse og dyreste togrejse, jeg nogen sinde har været på. Australiens svar på Orientekspressen. 4.352 kilometer på cirka 65 timer gennem Australiens outback, herunder krydsning af den enorme Nullabor-ørken med et areal dobbelt så stort som England. Vi rejste på ”Gold Class” i en topersoners kupé med bad og toilet, med fuld pension i spisevognen og med udsøgte vine og drinks ad libitum. Holdt jul og nytår i Sydney hos min kærestes familie, hvor vi tog på udflugter til nogle af Queenslands smukke naturområder.

I starten af januar 2016 fløj vi fra Sydney til Auckland i New Zealand og tilbragte de sidste ni dage med en lejet bil på Nordøen, med overnatning på hyggelige Bed & Breakfast-steder. En af de allerstørste attraktioner i landet er efter min mening New Zealænderne selv – eller ”Kiwierne”, som de kaldes. Sjældent har jeg mødt en mere gæstfri befolkning end her. De er yderst hjælpsomme, snakkesalige og venlige, og alle virker som om de er kisteglade for at få besøg af udenlandske turister. Og når man overnatter på Bed & Breakfast-steder, kommer man tæt på sine værter og bliver behandlet som en ven af huset.

Turens højdepunkt i dobbelt forstand var en fantastisk vandretur i en af New Zealands berømteste nationalparker. ”The Tongariro Crossing” er et ”must” for trekkere. Vandreruten er 19,4 kilometer lang, med stigninger på 800 meter og fald på 1.100 meter. Flere scener fra filmen “Ringenes Herre” er optaget her. Man passerer tæt forbi en 2.800 meter høj vulkan og bjergsøer i mange forskellige farver.