Frivillige tendere

Lise Rasmussen

Det satte virkeligt gang i mit ”rejseliv” da jeg rev ½ år ud af kalenderen og _MG_9092tog på en tur igennem 15 lande i Afrika med Exodus. Siden da har mine foretrukne rejsemål selvfølgelig været Afrika, for Afrika går i blodet på en, Mellemøsten, Silkevejen og Europa, som er den verdensdel jeg bor i. Resten af verden ”I couldn’t care less.”  Jeg rejser både alene og med grupper, men altid med rygsæk. Bor helst på hostel hvor jeg foretrækker dorm. Er aktiv på rejser – vandre, cykler, ror kano, løber langrend, gå med snesko, køre hunde- og rensdyrslæde eller rider på heste, kameler, muldyr, elefanter eller æsler. Ud i naturen med naturens transportmiddel og sove i telt eller under åben himmel samt lave mad over bål og bage brød i sandet, det er sagen. Udenpå ligner jeg en moderne storbypige med inden i er jeg jæger og samler og nomade. Jeg er “bushhappy” og ikke “hotelhappy”, dog er en enkelt luksus dag på en ferie ikke så ringe endda. Efter at have lavet mad i en roklub en gang om ugen i 8 år stort set året rundt, er det en tiltrængt forandring at være bartender i Cafe Globen, hvor det er sjovt at få en rejsesnak med kunderne.

Jørgen Retsbo

Jørgen Retsbo

Jeg elsker at rejse og er gammel gæst i Globen pga, stemningen og rejseforedragene (og ok, de gode fadøller!). Arbejder til daglig med undervisning. Jeg er med i DBK for at lære nye (rejsende) mennesker at kende og blive inspireret og det er også grunden til at jeg tager vagter som bartender. Jeg har tidligere rejst en del som bjergbestiger men min nye passion er cyklen efter at have hørt et foredrag i Cafeen for et par år siden. En god måde at komme tæt på landskab, folk og kultur – men selvfølgelig kun en ud af mange gode rejsemåder:-)
Glæder mig til at møde Jer i Cafeen.

Ann Kledal

Jeg er født med rejseblod og udlængsel til varmere himmelstrøg i årene, idet min far var skovrider for ØK i fotojunglen i Thailand i 13 år og jeg levede mit første år der. Min første eksotiske rejse var i 1974, hvor jeg rejste en måned med min bror fra Singapore til det nordlige Thailand med rygsæk.Han rejste meget i Østen, og han lærte mig glæden ved at backpacke. Siden har jeg rejst Europa tyndt med familien, og siden ud i verden med rygsækken. Trekke til Mt. Everest, karaneval i Rio, regnskove i Costa Rica, vulkaner på Java, ligbrændinger i Varanasi, skoleprojekt i Zambia, bryllup i Burma, Ankor Wat i Cambodia og mange andre fantastiske oplevelser i 72 lande indtil nu. Er aktivt medlem af De Berejstes Klub.

Jeg har været  bartender i cafeen siden 2008, og møder der en masse sjove og rejsegale mennesker, der inspirerer til nye rejser. Men det er også vældig hyggeligt at snakke hen over baren med folk, der bare besøger cafeen for at få en god øl.

Else Braathen

Jeg blev som DBK medlem hurtigt shanghai’et som bartender og det har jeg været cirka enElse gang om måneden i en del år nu. Det er sjovt og der er altid nogle fine folk at snakke med. Jeg ved ikke så meget om øl og kaffe men kan lave et par gode drinks og kan pludre om rejser. En 70+ lande er det blevet til og i alt 13 år med arbejde i udlandet diverse steder. Det fascinerende er at man jo bare får lyst til at komme afsted igen hver gang man er kommet hjem fra en rejse!

Erik Pontoppidan

ErikAfgørende for min rejsekarriere var min tur i foråret 1969 over land med offentlig transport fra Københavns Hovedbanegård langs “The Hippie Trail” til Kathmandu i Nepal. Den rejse ændrede mit liv, og lige siden har jeg rejst rigtig meget i store dele af verden. Mest i Mellemøsten, Fjernøsten og Sydøstasien, men også i Australien, New Zealand, Afrika, Mellemamerika, Sibirien, Mongoliet, Kina, Tibet og Grønland. Siden 2002 har jeg været aktivt medlem af De Berejstes klub og er i dag fast bartender i Café Globen.

Jytte Kristensen

Jeg elsker at rejse og komme på Café Globen, hvor jeg altid kan finde inspiration til nye Jytte_LinkedIn_01rejsemål. Jeg er medlem af De Berejstes Klub og har siddet i Café Globens bestyrelse i en årrække. Ferierne i min barndom foregik i Danmark, og rejseeventyr var begrænset til artikler af Jens Bjerre i Familie Journalen og tegneserier med TinTin, men et kibbutzophold efter gymnasiet blev startskuddet på mit rejseri. Jeg er især fascineret af fremmedartede kulturer og levevis og steder langt væk fra alfarvej. Det er indtil videre blevet til 66 lande på 5 kontinenter.

Niels Vognsen

Siden 2015, hvor Niels opsagde jobbet som revisor og lagde sit gamle liv bag sig, har han rejst jorden rundt og blandt andet deltaget i forskelligt frivilligt arbejde.

”At rejse, er at leve”, er ikke helt forkert, men for Niels er det, det at leve, der er rejsen. Han har altid været besat af tjeklister og mål, men de seneste år har han ændret opfattelse, og det er nu rejsen, fremfor destinationen, der er målet – mere fokus på mindfulness og ”Go with flow”.

Han har mange forskellige passioner og interesser, lige fra natur og dyreliv på Galapagos, det mystiske og uforklarlige som f.eks. Nazca-linjerne og Machu Pichu i Peru, samt de majestætiske Moai-statuer på Påskeøen. Udfordringer har også altid været en stor del af hans liv og har blandt andet deltaget i adskillige maratons rundt omkring i verden (f.eks. Nordkorea, Påskeøen, Den Kinesiske Mur, Pagoderne i Bagan mv.), så løbeskoene er også en fast bestanddel i rygsækken. Men også lange vandreture i de forskellige bjergregioner samt flere ture på Caminoen, er med til at give ham en enorm glæde og energi.

Derudover har han boet i USA, Argentina og Vietnam samt haft længere ophold i blandt andet Nepal, Peru, Guatemala og Bolivia og har som følge heraf et godt indblik i kulturelle forskelle.

Mere end 70 lande er besøgt, og qua sit medlemskab i De Berejstes Klub holder han også meget af at dele sine oplevelser i form af at skrive artikler til Rejsemagasinet Globen samt holde foredrag på Café Globen, hvor han i øvrigt også er aktiv del af bestyrelsen.

Livet må leves forfra, men skal forstås bagfra – Søren Kierkegaard.

Dorte Birnø

Min rejselyst blev grundlagt, da jeg som barn rejste med mine forældre, bl.a. til Italien, og hvor min mor Dortelærte mig at sætte mig ind i de lokale forhold og lære nogle gloser af sproget til at bruge til at gå på indkøb o.l. Senere fik rejselysten et ordentligt spark, da jeg i mine unge år blaffede til Indien og bl.a. opholdt mig i længere tid i Afghanistan, som jeg holdt meget af, samt Nepal og Ceylon (nuværende Sri Lanka). Mange år gik siden med arbejde og familieliv. Rejserne blev ikke så mange – få penge, afhængighed af børnenes skoleferier osv. Men nu, hvor min mand og jeg er gået på pension, er der gang i rejselivet igen. Vi har solgt den store lejlighed på Østerbro for at få en klækkelig rejsekonto. Vi rejser flere gange om året, gerne til varme steder om vinteren, for vi deler heldigvis lysten til at se så meget af denne verden som muligt, mens vi kan.Og så er det forresten rigtig hyggeligt at komme i Globen, bl.a. som bartender, hvor vi frit og uden at vække misundelse, kan snakke rejser.

Martin Randrup

Café Globen opdagede jeg for godt to år siden, da jeg flyttede tilbage til København. Udover de gode, P1040376 - justeretinspirerende og gratis rejseforedrag faldt jeg også for den i sandheden afslappede stemning og muligheden for at møde andre mennesker både med stor rejselyst og meget varieret baggrund. Når jeg vælger at stå bag baren er det naturligvis for at yde et lille bidrag til cafeen men først og fremmest for at møde alle de besøgende fra nær og fjern og udveksle tanker og erfaringer om alt mellem himmel og jord.

Min rejselyst har jeg fået fra min far, der var sømand i de glade 60- og 70-ere. Jeg har i hovedsageligt backpacket i Latinamerika og har ellers rejst i Øst- og Vestafrika, Indien mm. samt kørt i egen bil og camperet en del i Europa, bl.a. et smut rundtom Østersøen.

Selv er jeg civilingeniør, halvsvensker og motorcyklist, når motorcyklen ellers virker. Jeg håber, vi ses i Turesensgade snart 🙂

Johnny Jensen

Efter mit første besøg i Cafe Globen for snart mange år siden, synes jeg der var en rigtig hyggelig Johnnystemning i cafeen, og meldte mig derfor som frivillig bartender, for at støtte denne hyggelige cafe. Som bartender i Cafe Globen møder man mange spændende mennesker, med mange forskellige og utrolige historier fra den store verden. Da jeg elsker at rejse, er jeg også medlem af De Berejstes klub, hvis medlemmer nogle gange kommer forbi cafeen. Jeg selv rejser så ofte der er mulighed og penge til det. Det er både weekendture rundt i Europa eller rejser af længere varighed til andre kontinenter. Jeg har dog en stor forkærlighed for Brasilien, så hvis der er en billig flybillet til Brasilien, så er jeg nok den der er rejst. Da jeg hverken drikker alkohol eller kaffe, er jeg nok ikke den perfekte bartender, men jeg nyder hver eneste vagt jeg har, da jeg altid møder så mange spændende mennesker. Så mine drinks bliver lavet på opskriftsniveau, og bliver ikke smagt til af mig. Desuden er jeg altid klar til at tænde for cafeens Karaoke anlæg, hvis der er nogen, som skulle have lyst til at afprøve deres sangtalent.

Jan Spangenberg

Jeg startede med at rejse da jeg var 15 til Gran Canaria med Spies. Det gav lyst til mere, og deJan første mange år var det jo charterrejser – men med afstikkere, fx fra Costa del Sol til Marokko. Jeg har rejst intensivt her i Europa – og kun få gange været på andre kontinenter. Jeg har haft et godt arbejde i det offentlige, og havde derfor råd til at rejse ofte, da jeg aldrig har været gift eller har fået børn. Jeg indrettede min økonomi med få udgifter, så jeg havde masser af penge til at lave korte weekendture, og kunne bo på de bedste hoteller og spise på de bedste restauranter. Har besøgt adskillige Michelin restauranter og hoteller her i vores kære union. Jeg har en passion for vin, så de 4 store vinlande her i EU er mine favoritlande. Jeg har derfor besøgt alle regioner i vores 4 store vinlande: Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien. Nu er jeg efterlønner, og må rejse på et mindre budget. Jeg forsøger at være ca. ½ af tid hos min kæreste i Holland – og mange af mine rejser starter nu derfra. Har boet fra 2000 – 2012 i Nykøbing Falster, men da jeg gik på efterløn flyttede jeg tilbage til København og startede samtidig som tender i Globen.

Flemming Lindholm

Jeg har stort set rejst hele mit liv. Født og opvokset i Nigeria. Som ung har jeg boet i Burma, Etiopien og i perioder her i ???????????????????????????????Danmark. Er uddannet på den Danske Eksport Skole og igennem mit professionelle liv har rejser været en stor del af mit virke. Mit arbejde indenfor eksportfaget har især bragt mig til Asien, Stillehavet, Australien og New Zealand, hvor jeg har opholdt mig i kortere og længere perioder. Men også Europa, USA og Canada har været nogle af mine mange rejsemål. Grundet mit arbejde hos den dansk ejet mejerivirksomhed FanMilk Nigeria PLC har jeg de sidste 5 år boet i Lagos, Nigeria. Har det bedst når jeg opholder mig under exotiske himmelstrøg og gerne i Asien. Er med jævne mellemrum i Danmark og når jeg er hjemme bruger jeg min tid sammen med familie, sociale netværk og ikke mindst på Café Globen, hvor jeg engang imellem arbejder som hjælper i baren.