Kommende arrangementer

  Mellemamerika i 8 måneder. Oplevelser og råd til, hvordan man gør med at arbejde og virkeliggøre drømme som ung

  torsdag, d. 5. august 2021 - kl. 19:00

  Kom og tilbring et par hyggelige timer sammen med Amanda Rico som vil fortælle dig om, hvordan det var at tage på sin 8 måneders solo-rygsæksrejse til Centralamerika. Amanda vil bl.a. komme ind på, hvordan hun planlagde sin rejse, hvilke overvejelser hun gjorde sig undervejs samt hvordan hun sparede penge, for at kunne rejse så lang tid som muligt. Amandas rejse blev på ingen måde som ventet, for Amandas hovedformål med rejsen var bl.a. at søge information, så hun kunne opfylde sin drøm om, at skrive en kulturbog for børn.

  Læs mere...


  Take-away mad fra Punjabi til halv pris

  fredag, d. 6. august 2021 - kl. 17:00

  Vores næsten-nabo, take-away restauranten Punjabi, åbner igen efter en længere nedlukning på grund af corona. Fredag den 6. august har de et særligt tilbud til Cafe Globens gæster: En ret efter eget valg til halv pris. Bartenderen i Cafe Globen udleverer en talon som giver dig halv pris, og den bruger du når du bestiller…

  Læs mere...


  Fokus på Silicon Valley, Californien og USA

  onsdag, d. 11. august 2021 - kl. 19:00

  Af Søren Juul Jørgensen:
  Tre nedslag: Silicon Valley er udnævn til verdens innovationshovedstad. Hvad er temperaturen i 2021 på vej ud af pandemien. Californien brænder. Hvordan ses klimaforandringerne på USA’s vestkyst og hvad er grøn omstilling i USA? Samtidigt er temperaturen fortsat høj i amerikansk politik. Hvad kan bud være for udviklingen de kommende år?

  Læs mere...


  Syrien i dag efter 10 års borgerkrig

  torsdag, d. 12. august 2021 - kl. 19:00

  Danmarks ambassadør Merete Juhl fortæller om Syrien i dag. Det er nu 10 år siden, borgerkrigen startede. Hun fortæller om landet og trækker linjer fra Det Arabiske Forår. Merete Juhl er Danmarks ambassadør for Libanon og Syrien. Hun er bosiddende i Beirut. Sikkerhedssituationen gør, at vores ambassadør ikke må rejse rundt o Syrien, men det…

  Læs mere...


  Berejst bar

  fredag, d. 13. august 2021 - kl. 17:00

  Så er der igen Berejst Bar i Cafe Globen. Medlemmer og venner af DBK (og alle andre) kan møde op for en hyggelig snak om de seneste rejser og planer for de kommende rejser. Har du brug for råd om et eller andet mystisk sted er der sikkert en som lige har været der og…

  Læs mere...


  Med beduinerne gennem Sinai-ørkenen og Colored Canyon

  tirsdag, d. 17. august 2021 - kl. 19:00

  (- og lidt om ét af de smukkeste dykkersteder i verden; Dahab.)
  Jeg tabte mit hjerte til Sinai, beduinerne og egypterne for længe siden; og bliver hver eneste gang jeg er der betaget af deres gæstfrihed og den smukkeste natur.

  Læs mere...


  Rejser gennem Afrika under pandemien

  onsdag, d. 18. august 2021 - kl. 19:00

  Af DBK medlem Metter Ehlers:

  Libyen, Burkina Faso, Niger, Sao Tomé, Guinea Buissau, Sudan, Syd Sudan, den Centralafrikanske Republik, Uganda, Rwanda, Den Demokratiske Republik Congo, Republikken Congo, Mali og Mauretanien. løbet af det seneste år har mange lande i Afrika været til at rejse i, hvis man testede inden ankomst. Mette har rejst i dem alle i løbet af det sidste år. Få inspiration og praktiske råd til selv at komme dertil nu. Få indsigt i hvordan livet er i de forskellige afrikanske lande lige nu, og hvordan rejselivet er der. Der er garanti for gode rejsehistorier, billeder, masser af nysgerrighed på og kærlighed til lande, mennesker og natur, samt lidt om hvordan det kan lade sig gøre stadig at rejse eller komme igang igen med dette kontinent.

  Læs mere...


  Unge danskere i Nepal – Networking, storytelling og kolde øl

  onsdag, d. 25. august 2021 - kl. 18:30

  Er du nysgerrig på Nepals mange muligheder, og har du lyst til at mødes med og inspireres af andre unge mennesker med erfaring og tilhørsforhold til landet? Har du allerede et tilhørsforhold til Nepal, men ønsker at udvide dit netværk med ligesindede i Danmark?
  Uanset om du kender landet ind og ud eller aldrig har sat dine fødder i Nepal, så er denne aften for dig, som har lyst til at blive inspireret, etablere eller udvide dit netværk og kendskab til landet og udveksle rejseerfaringer.

  Læs mere...


  Guatemala! What to do and How to do it

  tirsdag, d. 31. august 2021 - kl. 19:00

  Kom og hør Amanda fortælle om sit besøg og længere ophold i Guatemala samt Antigua by. Amanda vil dele ud af sine bedste tips som udlænding i et fremmed land samt hvilke ting der er værd at opleve i Antigua by og omegn. Hvad skal du tage højde for og hvordan skal du arrangere det.

  Læs mere...


  Rejse på det hellige bjerg Athos

  torsdag, d. 2. september 2021 - kl. 19:00

  Af DBK medlem Ib Larsen:

  På en bjergrig halvø i det nordlige Grækenland ligger det nok sværest
  tilgængelige autonome territorium i Europa: Athos.

  Athos er den ortodokse kirkes hellige bjerg. Her er kun mænd velkomne. Efter
  sigende var Jomfru Maria den sidste kvinde, der har besøgt bjerget, da hun led skibbrud på en rejse fra det hellige land til Cypern for at besøge Lazarus.

  Læs mere...


  Sudan, Sydsudan og CAR

  torsdag, d. 2. september 2021 - kl. 19:00

  Af DBK medlem Mette Ehlers:

  Foredraget beskriver indtrykkene fra en rejse til de tre lande i maj 2021.

  På kamelryg mellem pyramider i Sudan. De nubiske pyramider med hieroglyffer. Forsøger på at forstå Sudan som et arabisk afrikansk land mellem ørkenen og havet og tilmed der hvor den Blå og den Hvide Nil mødes.

  Læs mere...


  I Costa Rica – og med mor ‘på slæb’

  torsdag, d. 16. september 2021 - kl. 19:00

  Amanda har udvalgt nogle af de mange fantastiske oplevleser fra sine to længere ture i Costa Rica. Der er fokus på, hvad man skal tage højde for, når man rejser med en mor, som er dårligt gående og undervejs anbefaler og fortæller Amanda om nogle unikke steder og ting som bør opleves, for at gøre…

  Læs mere...


  Nordlys, isbjørne, enorme isbjerge og masser af pingviner

  onsdag, d. 29. september 2021 - kl. 19:30

  I dette spændende foredrag vil der være fokus på rejser til Norges fantastiske øer, Svalbard der strækker sig helt op over 80 grader nord. Forholdsvis nemt at rejse til og fyldt med isbjørne, hvalrosser og sæler. Et af de mest unikke steder i verden til at opleve den ægte polarverden.
  Desuden vil der være billeder fra Nordøstgrønland, der er noget af det mest øde i arktis og meget mindre besøgt end det mere ”turistede” Vestgrønland.

  Læs mere...


  ZIMBABWE 1980-2021: ET DEMOKRATISK EKSPERIMENT SOM SLOG FEJL

  torsdag, d. 30. september 2021 - kl. 19:00

  Af Senioerer uden grænser:

  I bogen ”VI TROR VI KAN MÅLE ALT” fra april 2021 fortæller Bjørn Førde om udviklingen i Zimbabwe som en rutsjebanetur for et land, hvor befolkningen plages af dyb fattigdom, voldsom arbejdsløshed, grænseoverskridende korruption, og ikke mindst et autoritært, voldeligt og undertrykkende politiske styre.

  Læs mere...


  Indonesiens ildøer

  torsdag, d. 25. november 2021 - kl. 19:00

  Min bog ”Indonesiens Ildøer” udkom i januar i år. Interessen har været stor.

  Mit foredrag om ”Indonesiens ildøer” handler om nogle af de voldsomste vulkanudbrud på jordkloden i historisk tid, der har fundet sted i Indonesien. Indonesiens befolkning lever i harmoni og samliv med vulkanerne. Vulkanerne gøder jorden med sine udbrudsprodukter af lava og aske, men samtidig med så er vulkanerne også en øjeblikkelig trussel mod indonesernes liv, specielt dem, der bor tættest på vulkanerne.

  Læs mere...


  Return to Whatever

  lørdag, d. 27. november 2021 - kl. 20:00

  Return to Whatever består af Anette Ernst på sang, Asger Eir på trommer, Jakob Schiøler på keyboard, Martin Berg på bas og Niels Beck på guitar.Return to Whatever spiller både numre med sang og instrumentalnumre.

  Læs mere...