Om Café Globen

10 års jubilæum

I 2003 og 2004 havde en kreds af medlemmer af De Berejstes Klub næret et ønske om at etablere en rejsecafe, hvor medlemmer kunne mødes og der kunne holdes rejseforedrag. Caféen blev en realitet og åbnede i marts 2005.  “Cafefødslen” var svær, men resultatet nu efter 10 år en sikker succes. Cafe Globen er nu bredt kendt i medierne, rejsebureauerne og det rejsende publikum. Rejsebureauerne holder foredrag primært tirsdag og onsdag, og på torsdage afholdes ikke kommercielle rejseforedrag. Det er oftest medlemmer fra De Berejstes Klub som viser billeder og fortæller om deres rejser. Publikum har taget godt imod. Ofte er cafeen næsten overfyldt med mange tilhørere.
Cafe Globen fik i sommeren 2014 en stor renovering og fremtræder nu som en flot og prægtig cafe.
Det er derfor at med stolthed at Cafe Globen kunne fejre 10 års jubilæum i marts 2015.

Frivillige bag baren

Café Globens bartendere arbejder alle på frivillig basis. Stort set alle bartenderne er medlem af De Berejstes Klub (DBK), så de vil ofte kunne give gæsterne et par gode råd på vejen til en eksotisk destination – alternativt kan de formidle kontakt til en berejst person, som kender dit fremtidige rejsemål.

Gratis rejseforedrag – flere gange om ugen

Rejseforedrag bliver – med undtagelse af den allerhedeste sommertid – afholdt hver torsdag kl. 19:00. Foredragene afholdes af DBK’s mange erfarne foredragsholdere og andre rejseerfarne globetrottere, hvoraf flere er hel- og halvprofessionelle skribenter og/eller fotografer. Grundet foredragsholdernes ofte utraditionelle rejselyster vil foredragene sjældent komme til at omhandle ”almindelige” rejsemål som Ibiza eller Mallorca, men snarere Afghanistan, Tibet, Bolivia og Falklandsøerne. På ugens øvrige hverdage er der mulighed for at opleve rejsebranchens foredrag, når rejsebureauer fortæller om deres produkter. Rejsebureauforedragene har et kommercielt tilsnit, og foredragene indeholder derfor oftest såvel interessante beretninger som indholdsrige rejseinformasioner. Uanset hvilken aktivitet, der foregår på caféen, vil de i god tid i forvejen blive slået op på vores kalender, så vil du inspireres udover det sædvanlige, er det smart at gå ind på hjemmesidens kalender og se, hvad måneden byder på. Du kan også vælge at tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du hver uge automatisk bliver opdateret med de to næste ugers program.

Events

Foruden rejseforedrag laver Café Globen også mange events, som for eksempel karneval, julefrokost, vinsmagninger, romsmagninger og ølsmagninger. Til romsmagningerne har vi inviteret Rom Thomsen, som nok er Danmarks største romekspert. En af årets store begivenheder er Oktoberfesten, hvor vi opbygger en stemning som ikke fås meget bedre i München med kæmpe fadøl og masser af mad.

Følg derfor med på hjemmesiden, hvor der hele tiden kommer nye arrangementer – eller endnu bedre tilmeld dig det ugentlige nyhedsbrev.

Mad og drikke fra hele verden

Vare sortiment på Café Globen afspejler den spændende verden, vi rejser ud i. Vi forsøger at finde kvalitetsprodukter fra forskellige hjørner af verden, hvor man med nostalgi i tankerne kan sidde og nyde en verdensklasse rom fra f.eks. Guatemala (Ron Zapaca – 23 års) eller Peru (Millonario – 15 års); et friskt pust fra Brasilien i form af en 6 cl. Caipirinha – eller en hvilken som helst anden drink fra vores drinkskort. Hvis du derimod er global the-entusiast er der mulighed for at prøve vore friskhøstede the fra de bedste thehaver i verden, f.eks. Jasmin Perlethe, Kinesisk Tranebær the, indisk chai-the. Ja selv kaffebønnerne er i verdensklasse, idet vi anvender kvalitetsprodukter fra vores leverandør: ”Kontra Kaffe” til vores kaffeprodukter som f.eks. Café Latte, Cappuccino, Espresso osv. Kontra Kaffe ligger i toppen af den rare ende af skalaen inden for kaffekvalitet.

Også øl-kortet repræsenterer den mangfoldige verden, og om du ølentusiast, ølnyder eller berejst ølfreak kan du med garanti finde noget interessant øl på vores øl-kort. Vores filosofi er: ”at have relativ mange forskellige øltyper fra relativ mange forskellige lande og kontinenter”. Normalt har vi ca. 30 forskellige øl fordelt på ca. 15 forskellige øltyper – med andre ord: der er nok at give sine smagsløg i kast med.

Vi sælger ikke  mad, da vi ligger midt i et minefelt af internationale ”Take away” restauranter, som kan tilbyde et verdensomspændende køkken: Tacos fra Latinamerika; Sushi, Thai og Indisk mad fra Asien; Pizzaer fra Europa; Arabiske lækkerier fra Afrika – og dansk mad fra Restaurant Turesen. ”Bring your own food” hedder konceptet, hvor du selv kan tage din mad med på Café Globen – og du er naturligvis også velkommen til at medbringe bedstemors frikadeller.

Rejselitteratur og WiFi

Litteratur om alverdens lande som f.eks. eksotiske rejseberetninger og guidebøger findes i caféens ”bogafsnit”, hvor bl.a. De Berejstes Klubs medlemsblad: GLOBEN – Danmarks vildeste rejseblad,  står side om side med fortællinger og guides som f.eks. Lonely Planet og Rough Guide m.fl.

Endvidere er der  etableret et trådløst netværk (WiFi) i caféen , så du altid kan komme på nettet med din smartphone, tablet eller laptop.

Historie

Café Globen blev i 2005 stiftet som en Rejsecafé af knap 50 medlemmer af ”De Berejstes Klub (DBK)”, der købte andele á 1000 kr. i Cafe Globen ApS. I dag har Café Globen mere end 100 anpartshavere.  Lokalerne, vi flyttede ind i, var en gammel motorcykelkøreskole, så der var ingen bar eller toiletter på stedet, men til gengæld var der malet fantasifulde tegninger af motorcykler på væggene. Et større restaurerings-arbejde blev sat i værk, hvor gulvene blev skiftet, væggene og loftene blev malet, baren og køkkenet blev bygget, og der blev opført toiletter. Herudover kom indretningen af lokalerne, installationen af de tekniske fornødenheder som fadølsanlæg, espressomaskine og stereoanlæg, og endelig – d. 11. marts 2005 – kunne Café Globen slå dørene op for vores gæster. Siden åbningsdagen er cafeen kontinuerligt blevet forbedret, senest med aircondition og nyt køkken. – en udvikling, der kontinuerligt vil pågå. Verden står aldrig stille – og det gør Café Globen heller ikke.

Velkommen til Café Globen – your door to the world