Whiskykort

LandRomAlderPris (2 cl.)
ScotlandBen Nevis Luksus blended whisky
En whisky der viser at blended whisky godt kan have høj kvalitet. Lave på destilleriet ved Skotlands højeste bjerg Ben Nevis
12 år40 kr.
WalesPenderyn 41 single malt Welsh whisky – Port finish
På tærsklen til det nye årtusinde, satte en gruppe venner fra det smukke land Wales af sted med en enkelt vision: At skabe den fineste whisky i verden.
Næse: Fyldig, hindbær, chokolade, tørret frugt, kompleks
Smag: Cremet, honning, tør tropisk frugt.
Eftersmag: lang, rigtig god smag af frugt. Bliver sød til sidst.
40 kr.
Scotland
BenRiach 1999 single cask malt Ltd. Release Virgin Oak #5698 SSCR
Rom Thomsen var med til at udvælge dette fad sammen med 35 whiskyforhandler, på tur til BenRiach i maj 2014. Den har været i ”Virgin Oak (Nyt ubrugt egetræ). Det giver stor fylde og behagelig sødme. Tappet ved fadstyrke
15 år50 kr.
ScotlandTimorous Beastie Highland blended malt 46,8% 70cl – Douglas Laing
Timorous Beastie Er opkaldt efter hovedpersonen I den skotske forfatter Robert Burns’ digt “Til en mus”. Det er en blanding af single malts som alene kommer fra regionen “Highland”. Bl.a. Dalmore, Glengoyne and Glen Garioch. Der klassiske søde noter fra hede og lyng. :
Næse: Honning og blomstertoner, med klar maltet byg.
Smag: Starter lidt krydderet og gå over i det søde med sukker og rosin, samt lidt fudge
Eftersmag. Lang og sød med et strejf af kamfer og med tydelig fad
40 kr.
ScotlandScallywag Speyside blended malt – Douglas Laing
Douglas Laing’s Scallywag (Skotsk kæleord for en vaks hund) er en Small Batch aftapning, lavet kun ved brug af den fineste Speyside Malt, deriblandt Mortlach, Macallan og Glenrothes.
Opkaldt efter familien Fox Terrier, var stikordet til denne whisky “sød”, og resultatet er derefter. En sød, blød og pleasende dram, med noter af vanilje, chokolade og christmas-pudding.
40 kr.
ScotlandTomatin Cù Bòcan Sherry Edition Highland Single Malt
Let røget single malt modnet i sherry fade.
Næse: Du er i første omgang ramt af kokosnødder og fløde med nogle botaniske noter, persille og koriander. Røgen opstår efter kort tid, men kun blidt drivende forbi næsen.
Smag: sukkersøde røg, ristede mandler. En rig blanding af krydderier som nelliker, kanel og stjerneanis skaber en gådefuld elegance. Forestil dig en café latte med frisk chokolade spåner.
Finish: Lys med et strejf af sød røg.
40 kr.
ScotlandNorth British 1989 single grain cask strength – Scott’s Selection
Grain whisky findes meget sjældent til whiskysmagninger, hvilket er synd. Det er en fantastisk oplevelse, men lidt dyr. Her har vi fundet en 22 år gammel udgave på 54%
22 år40 kr.
ScotlandBig Peat Islay Blended Malt 46% – Douglas Laing
En whisky til ”røg dykkere og tørve-junkier”. Big Peat whisky er en blanding af Islay single malt, der er sammensat for at fremstille denne small batch aftapning, som ikke er koldfiltreret. Whiskyen består af single malt fra: Ardbeg, Caol Ila, Bowmore og Port Ellen. Resultatet er helt exceptionelt. En kompleks “blended malt”. I fagsprog kaldes det, at whiskyerne bliver “gift” og her med et BIG PEAT kick. I whiskyen er der røget whisky med saltede hav noter. I sandhed en ægte sømands whisky.
Næse: salt med bitter, kraftig peat og dog så let, at man kan fornemme citrus.
Smag: peat fra første dråbe med forskellige dybder af olie og salt, som går over i let vanille og krydderi.
Eftersmag: En lang og fortryllende eftersmag, som blander det bedste fra Islay sammen. Big Peat Islay Blended Malt whisky vandt guld i 2010 ved International Whisky Competition.
60 kr.